EPDM dakbedekking

We geven je graag wat meer info betreffende EPDM dakbedekking, opbouw, voor- en nadelen

Wat is EPDM ?


EPDM rubber folie is een hightech synthetisch rubber en staat voor Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer. ... Zo wordt er EPDM geproduceerd voor daken, vijvers en gevelbekleding, maar ook voor de automobielindustrie en tal van andere toepassingen.

EPDM dakbedekking
EPDM dakbedekking
dakrand-met-strookisolatie
Epdm dakbedekking
Epdm dakbedekking
EPDM uit 1 stuk op rol
EPDM plaatsen
EPDM plaatsen
Openleggen van het epdm zeil
EPDM dakbedekking
EPDM dakbedekking
Afgewerkt dakvlak met EPDM

EPDM dakbedekking wordt meestal naadloos uit één stuk aangeleverd, samen met de nodige lijm, kit en accessoires zoals aansluiting regenafvoer (tapgat), dakrandprofielen, lichtkoepels en diverse dakdoorvoeren.


De meeste EPDM fabrikanten adviseren een volledige verlijming van de EPDM folie met contactlijm. Let op met corrigeerbare lijmen op waterbasis, deze zijn niet geschikt voor het correct verlijmen van EPDM rubber, omdat deze op termijn de krimp in de EPDM folie niet kunnen tegengaan.


Contactlijm wordt dubbelzijdig aangebracht, dus zowel op de ondergrond als op de EPDM folie.


EPDM is een synthetisch rubber dat veel voordelen biedt in vergelijking met andere klassieke dakmaterialen zoals bitumen (roofing). Het is een UV-bestendige rubberfolie met een elasticiteit tot 400%, waardoor scheuren of barsten in het rubber membraan zijn uitgesloten.


EPDM is bestand tegen extreme temperatuurschommelingen, dus gans het jaar door beloopbaar en zo goed als onderhoudsvrij. Door haar bijzondere eigenschappen heeft EPDM dakrubber een gemiddelde levensverwachting tot meer dan 50 jaar!

Zijn er voordelen en/of nadelen aan EPDM dakbedekking ?


Voordelen epdm dakbedekking


 • EPDM is een duurzaam product met een lange levensduur (Gemiddeld 50 jaar)
 • Blijvend elastisch bij extreem hoge en lage temperaturen.
 • Niet gevoelig voor ozon en uv-straling.
 • Bestand tegen veel chemische middelen.
 • Wortelwerend m.u.v de tapeverbindingen. (let hierop bij groendaken)
 • Bestand tegen micro-organismen.
 • Vliegvuurbestendig ( vuurwerk )
 • Bestand tegen verdunde zuren (regen+bladafval)
 • Te verwerken zonder open vuur 
 • Relatief snel te monteren.

Nadelen epdm dakbedekking


 • EPDM is een éénlaags systeem dat het meest wordt aangebracht door middel van een contactlijm.  Bij een eventuele lekkage door bijvoorbeeld penetratie van een scherp voorwerp of slechte montage van details zal het regenwater onder de toplaag komen en daar tevens de epdm contactlijm aantasten(verzepen). Wanneer een lekkage te laat wordt ontdekt bestaat er dus de kans dat de toplaag over een aanzienlijk oppervlakte los komt te zitten. Dit brengt dan aanzienlijk meer kosten met zich mee dan alleen het oplossen van de lekkage.  
 • Doordat EPDM bijna zo goed als dampdicht is kun je het materiaal ook niet zomaar over elk bestaand dak aanbrengen.  Als je niet kijkt naar de opbouw van de bestaande constructie kan dat ook leiden tot verzeping van de contactlijm en vervelende gevolgen hebben.
  EPDM is de meest duurzame dakbedekking van dit moment, mits het op de juiste wijze wordt aangebracht. De meeste problemen met EPDM daken komen voort uit het feit dat verwerkers onvoldoende of verkeerd worden voorgelicht.
  80% van deze probleemgevallen hebben te maken met slecht of verkeerd afgewerkte details zoals, dakrandafwerkingen en doorvoeren/afvoeren.
epdm dakbedekking,lek in epdm opsporen, epdm lek dichten, firestone epdm, zelfklevende epdm, prijs epdm, epdm plat dak, verplichte keuringen, epdm op roofing, roofing of epdm, levensduur roofing, epdm zelf plaatsen, zelf epdm plaatsen, epdm plaatsen, epdm vs roofing, rubber dakbedekking,
Maandag - Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 16:00
Zaterdag - Zondag
Gesloten

   Like en deel op :

Copyright © Alle rechten voorbehouden