Waarom is preventieve inspectie groendak van groot belang ?


Niets is zo vervelend dan te merken dat na de aanleg van je daktuin blijkt dat je dakbedekking water doorlaat. Het blijkt een enorme dure investering gebleken als je daktuin volledig ontruimd dient te worden om het lek op te sporen en te herstellen. Bescherm je investering en plan een preventieve inspectie in voor de aanleg van je daktuin !


groendak wtcb, groendak op bestaand dak, groendak constructie, voordelen groendak, dak inspectie, dak constructie, extensief groendak, drainagelaag groendak, groendaken,

Preventieve inspectie groendak en lekdetectie van Smoke Monkey !


Bij Smoke Monkey zijn we van mening, dat als je een groendak wil plaatsen, je grondig onderzoek moet verrichten ivm architect, aannemer en preventieve controles!


Het is van belang dat een groendak goed ontworpen en uitgevoerd word, want het opsporen van lekkages is tijdrovend en kostbaar. Mocht er toch een lekkage ontstaan, dan kan het opsporen ervan (relatief) worden vereenvoudigd door voor een volledig verkleefd dakbedekkingssysteem te kiezen. Hierbij worden alle lagen in de dakbedekkingsconstructie aan elkaar verlijmd. Dit heeft als voordeel dat er, in geval van lekkage, de oorsprong makkelijk getraceerd kan worden. Daar waar de lekkage zichtbaar is, zal ook het gebrek in de dakbedekking zitten.


Het toepassen van een losliggende, geballaste dakbedekking brengt risico’s met zich mee. Beschadigingen aan dergelijke systemen kunnen leiden tot waterinfiltratie en waterafvoer onder de dakbedekking en isolatielagen. Het water kan daardoor op een andere plek zichtbaar worden dan waar het lek zit, meestal op het laagste punt van de dakconstructie. Het zoeken naar de plaats van de lekkage is bij een groendak dan een kostbare en tijdrovende zaak, dat de beplanting ook geen goed doet. Mocht het groendak als waterbuffer en/of opslagdienen, dan zijn de risico’s nog groter. Door de grote hoeveelheid water kunnen de onderste lagen nog voller lopen en kan de schade enorm oplopen.


Lekkage in de waterkerende laag van een groendak is meestal erg kostbaar. Bij het aanleggen van een groendak is het daarom belangrijk om eerst het dak uitgebreid te controleren op waterdichtheid en belasting. Constateert men achteraf in het groendak een lekkage, dan is de oorzaak (zonder de juiste meettechnieken) moeilijk te vinden.


Naar belasting van het dak kan Smoke Monkey U niet helpen, maar naar waterdichtheid en inspectie kunnen wij een meerwaarde voor jullie betekenen !

Smoke Monkey is van mening dat elk dak preventief gecontroleerd dient te worden op eventuele lekkages. Het is een enorme tijds- en kostenbesparing als je preventief test, dan dat je het waterlek moet gaan opsporen en alle kosten moet dragen als gevolg van waterschade. Contacteer zeker je verzekering hierover !Smoke Monkey


Beter voorkomen dan genezen !

Maandag - Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 16:00
Zaterdag - Zondag
Gesloten

   Like en deel op :

Copyright © Alle rechten voorbehouden